1. Campings Italie
  2. Gardameer

Onze tips:

  1. Boek hier campings in Italië.
  2. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Top campings in Italië

Gardameer

Met een oppervlakte van bijna 370 vierkante kilometer en lekkere zomerse temperaturen is het Gardameer al jaren een van de populairste bestemmingen in Italië. Het meer bestaat bij wijze van spreken uit twee delen. De noordkant van het meer is smaller en de oevers torenen hoog boven het water uit. Aan de zuidkant van het meer is het wat rustiger. De bergen en oevers zijn er minder steil, het landschap is lieflijker en het meer leent zich daar beter voor gezinnen met kinderen.

De in het noorden gelegen plaatsen Riva del Garda en Torbole zijn bekend om de mogelijkheden daar te surfen. Er is op dit punt van het meer ’s middag als tijd een stabiele wind (Ora genoemd) tussen kracht 3-5. In de omliggende bergen kunt u heerlijk wandelen of de meest uiteenlopende buitensporten beoefenen. Aan de noordkant van het meer zijn ook de plekken te vinden die het meest in trek zijn bij jongeren. In Riva del Garda en Torbole zijn vele bars, restaurants en discotheken. Aan de zuidkant liggen leuke dorpjes als Manerba en San Felice. In in de omgeving ligt het pretpark Gardaland en de natuurparken Parco Natura Viva en Parco Giardino Sigurtà.

Camping Spiaggia d'Oro is een modern kampeerterrein voorzien van veel groen en ruimte voor tent en caravan. De camping bezit een groot, langzaam aflopend zandstrand voor kinderen.

Camping Piani di Clodia is een prachtige camping gelegen aan de zuidkant van het Gardameer.

Camping Fornella is een gezellige familiebedrijf en biedt een keur aan voorzieningen en faciliteiten.

Camping Bellavista ligt aan het noorden van het Gardameer in het plaatsje Torbole. Hier is een hoop vertier voor gezinnen, surfers en mountainbikers.