1. Campings Italie
  2. Italiaanse alpen

Onze tips:

  1. Boek hier campings in Italiƫ.
  2. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Top campings in Italiƫ

Italiaanse alpen

De Italiaanse alpen lopen in het noorden van het land van west naar oost. Het Alpengebied van Italië wordt vaak ingedeeld in een westelijk en een oostenlijk deel. Het westelijk deel omvat dalen als Valle d'Aosta. Het oosten bestaat uit het meer toeristische Trentino tot aan Zuid Tirol.

De berggebieden hebben elk hun eigen karakter en dit wordt weerspiegeld in haar bewoners en cultuur. Een ontspannen sfeer, heerlijk eten, goed weer, goede infrastructuur en een gastvrije bevolking hebben ze allen gemeen.

In het gebied is een keur aan activiteiten te beleven. Wandelaars, mountainbikers, klimmers en kanoers kunnen hun lol op in het noorden van Italië. Er is een groot aanbod in campings, van luxe 5-sterren campings tot eenvoudige boerencampings hoog in de bergen.

De Camping Isolino, gelegen in een natuurreservaat, strekt zich uit over een groot in een rustige en panoramische omgeving. De camping ligt direct aan het Lago Maggiore.

Die in het Valle d'Aosta ligt camping Val di Rhemes. Een prachtig gelegen camping, midden in de natuur omringt door hoge bergen.

Dolomiti Camping Village in Dimaro ligt midden in de Dolomieten, heeft goede faciliteiten en kan als basis dienen voor een groot aanbod in buitensportactiviteiten.